Røyken Rotaryklubb feiret 50 år

For 50 år siden oppsøkte skipsreder, skipsmegler og konsul Peter Wessel (1926–1994) banksjef Ottar Gjævert i DnCs filial i Røyken sentrum. Wessel representerte Drammen Syd Rotaryklubb og ville lufte muligheten av å få i gang en tilsvarende klubb i Røyken. Han lyktes, og første møtet ble holdt i DnC’s lokaler i Røyken sentrum. Gjennom sitt betydelige kontaktnett hadde Gjævert klart å samle ca. 20 deltagere.

Den 5. oktober 1971 er klubbens offisielle charterdato, dvs. dato for innmelding i det verdens­omspennende Rotary International, som nå består av mer enn 35 000 klubber og 1,2 millioner medlemmer i mer enn 200 land og geografiske områder.

Et sammendrag av klubbens historie kan leses ved å klikke HER

Storstilt og storfin jubileumsfest på Høyenhall 8. oktober 2021

Det var duket til fest på Høyenhall da et 50-talls gjester ankom festlokalet der arrangementskomiteen hadde rigget opp et vakkert bord. Serveringen besto av en bugnende buffet med både varme og kalde retter. Marsipankaken til kaffen sto i stil med jubileet!

Blant gjestene var også en rekke tidligere medlemmer, og det var meget spesielt at chartermedlem fra 1971, Hjalmar Sunde (1937), nå bosatt i Stavanger, hadde tatt reisen for å delta på festen. Sammen med Ove Blakset er Hjalmar de to eneste som er med oss fra chartringen av klubben i 1971.

Klubbens president i jubileumsåret, Morten Berntzen, ønsket velkommen og deretter overlot ordet til konferansier Kolbein Aarnes som loset talere og tilhørere stødig gjennom kvelden.

Det var som det skulle være at festen ble en god anledning for å hedre to medlemmer med ærestittelen Paul Harris Fellow:

Ove Blakset, chartermedlem og i 50 år en engasjert deltager i klubbens liv og aktiviteter, som president, foredragsholder og ikke minst som «fast» kasserer i 20 år eller så.

Håvard Tveitane, mangeårig Rotarianer, medlem av Røyken Rotaryklubb fra 2019. Håvard blir PHFellow for sin innsats som «Semiaden-general» som ga ham ærestittelen Årets Rotarianer i 2020.

Bilder fra begivenheten

Se bilder fra festen ved å bla nedover siden!

Kommentarer overflødig 🙂
Margrethe og Hjalmar Sunde
Konferansier Kolbein Aarnes
Fra venstre: Margrethe Sunde, Hjalmar Sunde, Ingeborg Francke Jensen, Morten Berntzen, Grete Blakset, Ove Blakset
Håvard Tveitane (t.v.) blir Paul Harris Fellow. President Morten Berntzen og president elect Erik Ax (t.h.)
Ove Blakset (t.v.) blir Paul Harris Fellow. President elect Erik Ax og president Morten Berntzen (t.h.)
Royken-Rotaryklubb-50-ar