Minnestund ved bautaen 8. mai

Tradisjonen holdes i hevd – uansett, også i disse korona-tider

Røyken Rotaryklubb har med stor glede overtatt ansvaret for markeringen ved bautaen ved Røyken kirke etterat mange Raukvin RKs medlemmer nå er medlemmer av Røyken RK. Spesielt er det gledelig at Raukvin RKs nøkkelpersoner for markeringen har beholdt oppgaven.

Det ble en enkel, men verdig minnestund ved bautaen i Røyken 8. mai. Arrangementer er ikke tillatt, så det ble et begrenset oppmøte av spesielt inviterte, og det ble derfor heller ingen taler.

President Morten Berntzen, Røyken RK sa noen få ord for anledningen, trompetist Eldor Rødseth spilte et militært signal, ordfører i Asker, Lene Conradi la ned en krans og sa noen få ord for å minnes de falne. Hun sa at 8. mai er en av de viktigste dagene vi har, og at vi har veldig mye å være takknemlige for!

Andre inviterte var Grethe Utvei, som representerte kulturorganisasjonen i Asker kommune og Roy Hellegaard fra Røyken Rotaryklubb.

President Morten Berntsen, Røyken Rotaryklubb
Fra venstre: Trompetist Eldor Rødseth, ordfører Lene Conradi, Grete Utvei, Morten Berntzen. Raden med veteraner stilte utenom den planlagte minneseremonien.
Kransenedlegging v/Lene Conradi og Grete Utvei. Morten Berntzen til høyre.
Trompetist Eldor Rødseth og ordfører Lene Conradi.

«Webmaster» vil også markere 8. mai ved å minne om 3-min i fjor: 8. mai 1945: Det ble fred i landet.