Nytt medlem i Røyken Rotaryklubb: Morten Berntzen

Morten Berntzen holdt yrkes/egoforedrag 27.08.2018

Tekst og bilde: Arnulf Lemme. Fremmøte var på rundt 70 %.
Morten er både vårt yngste og nyeste medlem og han holdt et spennende foredrag om sin utdannelse, yrkeserfaring, hobbier og litt om sin familie.

Morten er Oslo gutt og fødd på Oppsal. Han startet sin yrkeskarriere som lærling innenfor typografi faget i 1973. Han tok sitt svennebrev innenfor dette faget og hadde sin første jobb i et boktrykkeri. Han fortalte at dette firmaet kjøpte scanner nummer 2 i Norge i 1973 til hele 5 MNOK. Dette var en stor maskin som krevde mye plass med datagulv og klimaanlegg,

Etter noen år i dette firmaet ble han ansatt som produksjonssjef i et trykkeri hvor han jobbet i hele 16 år. Dette firmaet trykket bl.a bladet Polititidende som kom ut daglig og ble sendt til alle landets lensmann- og politikontor med info om kriminelle/ettersøkte personer. Mye konfidensiell informasjon som medførte sikkerhetsklarering av involverte personer i firmaet.

Det har vært en rivende teknologisk utvikling innenfor dette faget siden Morten tok sitt fagbrev men utviklingen har også medført dårlige tider innenfor den grafiske bransjen. På grunn av kostnadsnivået i Norge er mye av produksjonen flyttet utenlands og det produseres feks. lite bøker i Norge i dag. Det blir færre og færre trykkerier og i Oslo er det nå bare fire større trykkerier igjen som i det vesentlige lager aviser og blader.

Morten jobber i dag i HG Media i Sandvika med ansvar for produksjon og logistikk. Firmaet er leverandør av design,digitaltrykk og trykk av alt fra brosjyrer, magasiner, kataloger, plakater,brevark, visittkort etc. og til bøker. Firmaet har også egen avdeling for Webdesign som bistår med oppsett og design av hjemmesider og facebooksider.

Morten var i mange år aktiv med i Røde Kors Hjelpekorps i Oslo. Han fikk der delta på mange kurs innenfor førstehjelp og hadde regelmessige vakter  både i helger og på kveldstid. Fikk mange oppdrag og spesielt spennende ved utrykking i privat bil med sirene.

Morten har en voksen sønn og de bodde i  mange år på Skedsmokorset. De siste 16 årene har han bodd på Slemmestad i 16 år med sin Ingeborg.

Mortens store hobby nå er å lage øl. Dette synes han er spennende og kvaliteten er blitt god. Dette ble også bekreftet av hans naboer og Rotary-venner med Per Olav i spissen.