«Gutten i Røyken» 2020: Jan Erik Ask

Hedersprisen overrakt Jan Erik Ask på Hyggenstranda

Det ble en meget spesiell «seremoni» da COVID-19 reglene forhindret klubbmøte og fullsatt møtesal på Høyenhall – for denne gangen foregikk overrekkelsen i friluft på Hyggenstranda – med begrenset fremmøte. Spesielt hyggelig var det at forslagsstilleren, Guttorm Grundt, også deltok – og bidro med fortellingen om Jan Erik Asks innsats for å ta vare på Hyggen-historien.

Vinneren av hedersprisen, Jan Erik Ask med 2020-symbolet for «Gutten i Røyken»: Et tekstilbilde laget av Randi B. Lyngra. Rammen innrammet av syrefritt stål og med Rotary-hjulet og inskripsjon. Rammemaker er Harald Otto Johansen, også fra Hyggen.

Det var rigget opp med Rotary-artifakter og det ble servert Hyggen Eplemost i høye glass. Dagen var grå, og det var lett regn i luften, men det var et perfekt sted med fjorden rett ut.

«Rotary-bordet»

At Jan Erik Ask ble «Gutten i Røyken» er godt begrunnet i nominasjonen

Nominasjon-til-Gutten-i-Røyken-2020-Jan-Erik-Ask

Jan Erik Ask innsats for bevaring og videreformidling av Hyggenhistorien gjør at det er en verdig prisvinner som i småregnet på Hyggenstranda denne mandagen i desember fikk overrakt prisen.

Svein Qvist-Eriksen overleverer bildet som markerer at Jan Erik Ask er årets «Gutten i Røyken». «Skipperstua» sees øverst til høyre.

Et av prosjektene som Jan Erik har drevet frem er istandsetting av «Skipperstua» på Hyggen­stranda. Det ble et fint innslag i prisutdelingen at han viste veien til det vesle tømmerhuset som har opprinnelse tilbake til slutten av 17-hundretallet. Den vesle stua rommet i sin tid en familie med 12 unger!

Les også hva RHA skriver på nettavisen!

Utenfor «Skipperstua». Fra venstre: Svein Qvist-Eriksen, Jan Erik Ask, Guttorm Grundt, Åge Borg-Andersen, Erik Ask.

Les mer om «Skipperstua» nedenfor.

Skipperstua