Sommermøte på Asker bibliotek 16. juli 2018

«Fra min bokhylle. Fem norske romaner jeg  nylig har lest»


Kilde: www.askerbibliotek.no

Sommerens siste fellesmøte var i regi av Asker Rotaryklubb og var lagt til Asker bibliotek. Selv i det fine været var det godt fremmøte. Eldbjørg Marie Nåheim Eien fra Asker Rotaryklubb holdt foredraget; «Fra min bokhylle. Fem norske romaner jeg  nylig har lest». Hun leste mye til enhver tid og bemerket spøkefullt at hun hadde bokhyller fullt med bøker i nesten hvert eneste rom i huset!

Hun var selv utdannet bibliotekar og hadde i mange år jobbet på Asker bibliotek, men jobbet nå med undervisning.Hun holdt et fengende foredrag og tok for seg følgende forfattere/bøker;

  • Trude Teige og boken «Pasienten».
  • Olaug Nilssen og boken «Tung tids tale»
  • Tove Nilsen og boken «Øyer i hjertet»
  • Lars Saabye Christensen og boken «Byens spor:Ewald og Maj»
  • Ketil Bjørnstad og boken «Verden som var min: Sekstitallet»

Hun fortalte litt om de enkelte forfattere, leste utdrag fra bøkene, reflekterte over innholdet i boken og det budskapet som forfatteren ønsket å gi leserne. Hun var også kort innom noen andre av sine leseopplevelser fra forfatteren som Edvard Hoem, Roy Jacobsen og Karl Ove Knausgård.

På spørsmål fra salen sa hun seg villig å besøke andre Rotaryklubber og fortelle om sine leseopplevelser. Dette bør være en mulighet for oss eller et fellesmøte med Raukvin.