Guvernøren på besøk i Røyken RK

Guvernør Stig  Asmussen besøkte Røyken Rotary klubb mandag 13. november for å få innsikt på vår virksomhet og ikke minst informere oss om utviklingen om Rotary og Rotary’s engasjement både på lokale plan og globalt. Rotary «gjør forskjell på globalt, lokalt og for oss selv».

Last ned hele presentasjonen som pdf. Du kan også bla deg gjennom ved å trykke på pilene nederst på bildet.

Guvernør Asmussen ppt Besøk Røyken

Her er et sammendrag av guvernørens presentasjon:

Han informerte om RI’s satsing for forbedring av styringsverktøy, som nå er blitt vesentlig bedre og enklere for brukere.

Han ga oss innblikk til viktige utfordringer i Rotary: kjønnsbalanse, alderssammensetning  og relevans som yrkesnettverk. Vi har veldig få kvinner som medlemmer og det er en utfordring å beholde dem som vi har (Røyken Rotary har hatt fire, men har ingen idag).

Alderssammensetning har over lang tid utviklet seg slik at gjennomsnitt alderen i de fleste klubber øker med nesten et år per år. Det at en stor andel av medlemmene er idag pensjonister gjør også oss mindre relevant som yrkesnettverk.

Guvernørens råd (RI) er å rekruttere nye medlemmer bland de som er på vei ut av yrkeslivet. Han rådet også forsterke engasjement blant de unge. Rotary har idag flere aktuelle forum (elevutveksling, RYLA og Rotaract), som har hensikt å engasjere unge mennesker og gjøre dem kjent med Rotary og hva Rotary er.

Som guvernør ville han fokusere medlemmenes engasjement (Semiaden er et godt eksempel), deltagelse i klubbens indre liv, i yrkesnettverk, i humanitære prosjekter, i et av mange Rotary fellowship, eller i årets mange høydepunkter.

Rotary’s engasjement (stopp polio) er fortsatt aktuell rundt i verden. Miljøvern er nå blitt også et av Rotary’s fokusområder (fred, vann, skole/utdanning og miljø)

Du kan lese Presiden Ian Riseley’s address i Atlanta ved å klikke her.

Videre fortalte han at «guvernørbloggen» er blitt godt mottatt og at enkelte innslag er blitt sett av 15000 ganger. Han fortalte også at Rotary har lykkes bra med profilering og at nytt logo resulterte i public image økning fra 60% i 2013 til 75% i 2015.

Vår president Per Olav Leren takket guvernøren for en interessant presentasjon og inspirerende synspunkter og avsluttet møtet med å minne om neste møte, som er fellesmøte i Høyenhall sammen med Raukvin Rotary og tema et fiskeoppdrett (Kolbein Aarnes).