Glitrende foredrag om Sivilforsvaret

Distriktssjef Johan Audestads foredrag bragte følelser frem hos tilhørerne.

JA med utfordringene 191020152661

En meget engasjert og entusiastisk distriktssjef «solgte» Sivilforsvaret så det sang. Han fikk til de grader frem betydningen av denne delen av Norges beredskapsorganisasjon.

Sivilforsvaret skal trå til når de andre beredskapsorganene ikke har nok ressurser til å takle oppgavene, f.eks. under 22/7 og dagens masseinnvandringer, om det være seg oppbygging av mottakssenter i Råde i Østfold eller håndtering av tilstrømningen over Storskog i Finnmark.

Bilder fra arrangementet

(Klikk på bildet for å få det større)

Sivilforsvaret (SF) er en regional statsetat under Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som er underllagt Justis- og beredskapsdepartementet. Organisasjonen er basert på verneplikt og har ca 8.000 personer i rullene, samt ca 8.000 som beredskap i tilfelle krig. Hovedadministrasjonen holder til sammen med DSB i Tønsberg. SF er organisert pr. fylke med hver sin distriktssjef, som altså i Buskerud heter Johan Audestad.

Sivilforsvarets oppgave er å beskytte sivilbefolkningen i tilfelle krig, katastrofer og større ulykker. Sivilforsvaret har ikke selvstendig aksjonsansvar i fredstid, og skal være nr. 3 på skadestedet etter politi og brannvesen. I krig har SF betydelige oppgaver og -myndighet.

Trusselbildet er endret – varmere klima, uro i Europa, migrering av store folkemasser – med påfølgende utfordringer for alle, herunder Sivilforsvaret, men finansieringen av etaten henger dessverre ikke med.

Utdrag fra Audestads presentasjon (Klikk på bildet for å få det større)

Sivilforsvaret ppt-utdrag