I skyggen av Arne Treholt

14.05.2018: Dagens foredragsholder var Leif Agnar Ellevset med foredraget  » I skyggen av Arne Treholt»

Det var et interessant foredrag hvor han fortalt om deler av sin yrkeskarriere og krydret med spennende historier.

Leif Agnar startet som journalistlærling i lokalavisen i Kristiansund i 1962 hvor han var i fire år. Deretter bar det til Oslo som politisk kommentator på Stortinget.

Det var i den perioden han kom i kontakt med politiets sikkerhetstjeneste og ble underlagt lensmannen på Notodden og var med på diverse overvåkningen spesielt i forbindelse med både nasjonale og internasjonale militærøvelser hvor personer fra Sovjet ble fulgt nøye opp.

Etter noen år ble han så redaktør i Teknisk ukepresse. Der intervjuet han en gang vegdirektøren om utbygging av veier i Norge og de fant tonen godt. Dette resulterte i jobb i Veidirektoratet som informasjonsdirektør.

Og etter noen år ble han i 1979 headhuntet som direktør for Trygg Trafikk og ble der til 2006.

Jobben i TT førte han rundt i verden på forskjellige oppdrag og ikke minst som vicepresident i den internasjonale Trygg Trafikk organisasjonen.

Oppbygging og vedlikehold av infrastruktur er en viktig del av samfunnsutviklingen og av stor interesse for de militære myndigheter. Derfor var  hans kunnskap og kontaktnett av interesse og han ble forsøkt vervet som spion av Sovjet. Med erfaring fra sikkerhetstjenesten kunne Leif Agnar lett skjønne når han ble forsøkt vervet og var i «faresonen.

Etter at han slutte i TT har Leif Agnar vært knyttet til forsvaret vedrørende trafikksikkerhet. Han har også hatt oppdrag for Norad i Tanzania vedrørende sikkerhet knyttet til veiutbygging samt jobbet for Verdensbanken i Bangladesh vedrørende veiprosjekter.

Ved flere av utenlandsoppholdene har han vært på besøk hos lokale Rotaryklubber som både har vært spennende og lærerikt.