Viva – en suksesshistorie

Viva IKS (Vestviken interkommunale vei, vann og avløpsselskap) eies av Hurum, Lier og Røyken kommune.

Arne Johan Grimsbo og Jarle Drevdal ga en engasjerende og interessant innblikk til Viva og Vivas kort historie og utvikling til et effektiv og veldrevet interkommunal selskap. Viva ble etablert 2015 av Hurum, Lier og Røyken kommuner, som også eier Viva. IKS formål har vært og løse vei-, vann- og avløpsoppgaver.

I foredraget fikk vi innblikk til hvordan Viva har begynt å innhente etterslepet og ruste seg for fremtidens utfordringer. Vi ble fortalt om hvordan selskapet er blitt utviklet til et arbeidsplass med tydlige ansvarsområder og hvor de ansatte trives godt og er stolte av.

Vi fikk også høre om Vivar, en intelligent robot, som tar seg av henvendelser fra kundene i første linje. Vivar er den første i Norge av sitt slag.

Men nå er det besluttet å nedlegge Viva i 2020 som resultat av sammenslåing av Asker, Hurum og Røyken kommuner.

Tekst og bilder fra møtet 9. april 2018: Lasse Noramo

Vi sakser følgende Informasjon fra http://www.viva-iks.no/
«Daglig leder Arne Johan Grimsbo har sagt opp sin stilling i Vestviken interkommunale vei, vann og avløpsselskap (Viva IKS) med fratreden den 31. mai 2018.   Det vil i løpet av kort tid bli konstituert en daglig leder som tiltrer etter hans fratreden.

Grimsbo har ledet selskapet siden februar 2016 og slutter etter at Nye Asker kommune, som Røyken og Hurum blir en del av, besluttet å legge vei, vann og avløpstjenestene inn i basisorganisasjonen. Viva IKS sin tredje eierkommune, Lier, har planer om å organisere tjenestene i et kommunalt foretak.»
«Styreleder i Viva IKS, George Fulford, er meget godt fornøyd med utviklingen i Viva under Grimsbo sin ledelse. –  Arne Johan Grimsbo ble hentet til Viva IKS på grunn av hans kompetanse og egenskaper innenfor lederskap, innovasjonskraft og evne til å se mulighetene i digitalisering og ny teknologi. Han har i samarbeid med Vivas medarbeidere lykkes godt, og selskapet fremstår i dag som en profesjonell leverandør av vei, vann og avløpstjenester, uttaler Fulford.»