Per Olav Berg ble «Gutten i Røyken» 2017

Per Olav Berg har markert seg i kulturlivet i Røyken i mer enn 30 år,


Prisvinner Per Olav Berg med årets pris som er litografi nr. 1/10 laget av Randi Bjerkås Lyngra fra Hyggen. Motivet er fra Hernestangen .

Begrunnelse:

Per Olav Berg (1950) har markert seg i kulturlivet i Røyken i mer enn 30 år, helt fra han var med på å stifte Røyken Jazzforum i 1986.

Per Olav var leder av Røyken Jazzforum fra begynnelsen i 1986 frem til 2012. Røyken Jazzforum er en organisasjon drevet helt og holdent på idealistisk basis. Arrangementene foregår i Sekkefabrikken kulturhus med gjennomsnittlig ett arrangement i måneden. I en periode var han varamedlem til styret i Østnorsk Jazzsenter.

Per Olav var initiativtager til det første forsøket for omgjøring av sekkefabrikken til kulturhus i Røyken i 1992. Per Olav tok initiativet til å etablere en stiftelse, «Stiftelsen Kulturhuset Sekkefabrikken», som arbeidet for å realisere ideen, men det buttet mot Røyken kommune og daværende eiere (Slemmestad Eiendom). Arbeidet med stiftelsen ble nedlagt i 1995.

(Det hører med til historien at Sekkefabrikken ble etablert som offisielt kulturhus i 2008. Se http://www.sekkefabrikken.no/om-sekkefabrikken/historie )

Per Olav har også lagt ned et betydelig arbeid i Røyken Historielag. Han har vært redaktør for historielagets årbok 9 år i perioden 2003 – 2011. Han tok initiativet til at historielaget startet med medlemsreiser til historiske steder i Europa, og det er gjennomført flere reiser med Per Olav som reiseleder. I år 2017 gikk turen til Gardarike med bl.a. besøk i St. Petersburg, og i 2018 går turen til Polen.

Per Olav Berg ble på årsmøtet i mars 2017 valgt til leder av Røyken Historielag.


Fra venstre: «Gutten i Røyken» Per Olav Berg, Svein Qvist-Eriksen og president Per Olav Leren.