Ildsjeler i omsorg og sosialt ansvar – og som forretningsidé

Røyken Rotaryklubb 5. mars 2018Administrerende direktør Cathrine Fossnes Hauger-Johannessen i Omsorgspartner AS

Hun har vært adm.dir. siste åtte år. Omsorgspartner ble startet 11 år sider av fire lokale gründere (en fra Røyken og tre fra Asker).

Omsorgspartner er en privat helseforetak med hovedsete i Åros. Selskapet leverer tjenester til kommuner i sentrale Østlandet. Målgruppe er utviklingshemmede og personer med psykiske lidelser. Oslo kommune er den største kunde. Per idag har de ca. 80 personer som mottar tjenester fra Omsorgspartner.

Omsorgspartner eier selv boliger som brukes til omsorg. Det å eie selv er en vesentlig del av deres konsept, fordi da kan man selv bestemme boenhetene tilpasning til hver enkelts individuelle behov. Gårdsbruk (tun) er den mest ettertraktet eiendomstype.

Omsorgspartner deltar i anbudsrunder, men er samtidig selektiv. Man har formål å ha høy kvalitet i tjenestene de leverer og at man ha lykkes i dette ser man bl.a. i at ansatte trives og at Omsorgspartner er attraktiv arbeidsgiver.

Som privat aksjeselskap må man selvfølgelig tjene penger, men man holder fortjenesten i edruelig nivå (5-10%).

Om Omsorgspartner, hentet fra http://omsorgspartner.no/om-omsorgspartner/

«Omsorgspartner AS er en privat aktør som har levert omsorgstjenester siden 2002. Vi tilbyr individuelt tilrettelagte tjenester for mennesker med ulike typer bistandsbehov. Våre tjenester er organisert som heldøgnsboliger, avlastning og dagtilbud. Våre oppdragsgivere er i hovedsak kommuner som av ulike årsaker har behov for løsninger utenfor det offentlige. Vi har bred kompetanse på å tilrettelegge omsorgstilbud for mennesker med ulik grad av utviklingshemming, psykiske lidelser med eventuelle tilleggsdiagnoser, rusproblematikk og utfordrende atferd.

Vi har i dag 22 eiendommer lokalisert i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold hvor vi leverer omsorgstjenester til mennesker med behov for ekstra hjelp og bistand i hverdagen.»