«Mitt liv som sivilingeniør» v/Sverre

Sverre ga et interessant og underholdende bilde av sitt yrkesliv på møtet 6. november

Sverre Baard Strand hadde egoforedrag i klubbmøte 06.11.2017. Han ga oss interessant og underholdende bilde av sitt yrkesliv under tittelen «Mitt liv som sivilingeniør».

Stikkord fra notatblokken:

  • Civil Engineer fra University of Newcastle 1974, godkjent i NTH samme år.
  • Karrieren startet i Statens Vegvesen og Bærum kommune.
  • Senere i Teleplan, SAS, Norlax (lakseoppdrett i Norge, Island, Canada, Chile, Australia/Tasmania, Irland).
  • Prosjekter: Hurum-flyplassen (ble ikke noe av), Telia/Telenor-fusjonen (skrinlagt), telefoninstallasjoner i Tanzania (for NORAD og andre bistandsorganisasjoner).
  • Vice President/Technical i Widerøe frem til pensjon.

Sammendrag av foredraget (under bildet):

Sverres yrkeskarriere startet i Statens vegvesen etter uteksaminering 1974 fra Newcastle Universitet. Han kunne bl.a. opplyse om at han var den første i Norge, som brakte oss fartsdumper og introduserte ideen om  «mini rundkjøringer», som billig og effektiv løsning på trafikkproblemer i veikryss. De mere erfarne kollegene var da lite begeistret for ideen.

Etter 9 år i Statens vegvesen, TØI og Bærum kommune gikk veien videre «ut i den store verden med dressen på». Det ble en 3 års periode som senioringeniør og prosjektleder for Norlax. Det ble en periode med veldig mye reising.

Så ble han prosjektsjef for flyplassprosjekter i SAS 1987-91. Etter at Hurum ble vraket som ny hovedflyplass av Stortinget var hans tid i SAS over og han ble daglig leder i Omega Engineering Consultants. Det ble etterhvert for ensformig med utleie av konsulenter med tilhørende fakturering og han ble head-huntet til Intech Tanzania ltd. Der skulle man bygge nytt telefonnett gjennom hele landet finansiert av bistandspenger, herunder radiolinjenett, nye telefonsentraler i de store byene og nytt spredenett ut til abonnentene. Denne perioden kalte han «av med dressen og på med shorts» og den varte 1994-97. I den perioden ble han medlem av Bahari Beach Rotary Club, Dar es Saalam.

1998-2000 var han engasjert som konsulent i Conova AS for Telenor og SAS.

Perioden 2000-10 kalte han «finalen i yrkeslivet». Da var han Vice President Technical i Widerøe. Det var en periode med mange utfordringer og oppgaven var å holde flyflåten (33 fly) operativ med minst mulig nedetid. Budsjett var 330 mill og ca 300 ansatte.

Det var en tid med aggressive forsøk fra SAS for å spise opp deler av virksomheten. Han var stolt av at det ikke ble noe av. Han var også stolt av at de tunge vedlikeholdsoppdrag forble i Bodø og innfasing av ny flytype Q400. Han var også stolt av å ha lite konflikter med fagforeninger og ha overlevd 10 år i ledergruppen.  Siden har han hatt et godt liv som pensjonist, turist, farfar og morfar og fra 2017 AG i Distrikt 2310 Region.