Mentorvirksomhet for nye bedrifter

Solberg 20160530_184244

Kveldens foredragsholder Svein Eystein Lindberg fra Hønefoss-Øst Rotaryklubb presenterte en mentorordning for nye bedrifter i Ringeriksregionen (30.05.2016).

Mentorordningen som ble etablert i 2005 er et samarbeid mellom Ringerike Næringsforum (RNF), Ringerike Etablerersenter der foredragsholderen er ansatt og Rotary. Utgangspunktet for denne ordningen var et ønske om å benytte lokal kompetanse til å utvikle næringslivet i regionen. De startet med 8 og har gradvis økt til dagens omfang som er 18 mentorer. Det er ingen økonomisk godtgjørelse til mentorene. Hovedmotivet er nok at mentorene føler at de får brukt sin kompetanse til å hjelpe andre. Mentorene velger selv hvilke prosjekter de vil støtte og det er alltid 2-3 mentorer pr prosjekt, der en velges om leder. Mentorordningen dekker hovedsaklig økonomiske og markedsmessige forhold.

60 % av de som får mentorstøtte etablerer et aktivt firma, og 25% av disse er i drift etter 5 år. 40 % av de som får mentorstøtte blir anbefalt å ikke starte firma.

Møtet var et fellesmøte med Raukvin. Eksterne gjester i tillegg til foredragsholderen var Assisterende Guvernør (AG) Torbjørg Hogsnes og Daglig leder i Røyken Næringsråd Hilde Thorud.