RRK markerte 8. mai ved bautaen i Røyken

Røyken Rotary deltok på Raukvins arrangement 8. mai

Flagg i front 080520152289

I år er det 70 år siden freden kom til Norge, og Røyken Rotary avholdt ukens møte sammen med Raukvin ved markeringen av 8. mai ved bautaen ved Røyken kirke.

Det er blitt en tradisjon at Raukvin Rotary arrangerer til minnestund for de falne sambygdinger fra Røyken kommune under krigen 1940-45.

Fredsjubileet ble åpnet ved Røyken Brass som spilte «Norge i rødt, hvitt og blått». Bauta 080520152286

President Erling Dagslet ledet arrangementet og ønsket velkommen til ganske så mange fremmøtte.

Sogneprest i Røyken, Jørund Østland Midttun, sa i sin tale at det er viktig å minnes de som kjempet for vår frihet, særlig nå når de som var med er nesten borte – ja, også den generasjonen som hørte førstehåndshistoriene, tynnes i rekkene. Midttun minnet oss om at mange steder i verden opplever folk tilværelsen slik vi gjorde det under nazitiden. Hans fortelling om et besøk fra Ukraina satte vår fred i perspektiv.

Røyken Brass spilte «Gud signe vårt dyre fedreland» før varaordfører i Røyken, Tom Hauger, holdt arrangementets hovedtale. Hovedbudskapet er at vi ikke kan ta vår frihet og fred som gitt til enhver tid. Vi må hele tiden verne vårt land og våre verdier.

Høytideligheten ble avsluttet med at Røyken Brass spilte «Ja vi elsker». Mange av de fremmøtte sang med – og kanskje en og annen fikk en liten klump i halsen.